بلندترین ساختمان جهان برج خلیفه در دبی سومین آسانسور سریع دنیا را دارد. برای سریع ترین آسانسورهای جهان، کوجارو را دنبال کنید.
هتل پالاس کیش
بر اساس اسناد کشف شده، اولین آسانسور جهان در سال 236 قبل از میلاد توسط ریاضیدان و مخترع یونانی ارشمیدس با استفاده از نیروی انسانی، طناب و قرقره بالابر ساخته شد. هزاران سال است که انسان ها از آسانسور استفاده می کنند.
موقعیت های مرتبط:
کدام شهرها بیشترین ساختمان را دارند؟
زشت ترین و عجیب ترین آسمان خراش های جهان
البته آسانسورهای باستانی عمدتاً وسایل اولیه با نیروی انسانی یا حیوانی، پارسنگ (وزن متعادل)، طناب و قرقره برای بالا بردن بودند. در اواسط قرن نوزدهم، فن آوری به حدی توسعه یافت که بشر می توانست آسانسورهایی با نیروی آب و بخار بسازد. اما با وجود اینکه طناب این آسانسورها در نهایت پوسیده شد، استفاده از این آسانسورها کاملاً ایمن نبود. این روند با اختراع ترمز ایمنی توسط الیشا اوتیس در سال 1852 تغییر کرد. این ترمز ایمنی از سقوط کابین آسانسور در صورت پاره شدن طناب جلوگیری می کرد. در سال 1857 اولین آسانسور او با ترمز ایمنی به بازار عرضه شد. این تحول انقلابی منجر به توسعه آسمان خراش ها در سراسر جهان شد.
سریع ترین آسانسورهای جهان
برج جین مائو
پیشرفت مائو در UE
برج جین مائو پنجمین آسانسور سریع جهان را دارد. این بالابر می تواند در عرض یک دقیقه به ارتفاع 545 متری و در 46 ثانیه از زمین تا سقف برج جین مائو برسد. برج جین مائو با ارتفاع 420.5 متر نهمین برج بلند در چین و هجدهمین برج بلند در جهان است. این برج در سال 2008 بلندترین سازه چین بود، اما اکنون به رتبه نهم سقوط کرده است. این برج در سال 1999 تکمیل شد و شامل یک فودکورت، هتل بزرگ شانگهای Hyatt، فروشگاه ها، مراکز تفریحی و دفاتر اداری است.
مرکز جان هنکاک
جان هنکاک کیست؟
مرکز جان هنکاک چهارمین آسانسور سریع جهان را دارد و قادر است مسافتی معادل 548 متر را در یک دقیقه طی کند. همچنین این آسانسور از کف تا پشت بام مرکز جان هنکاک در 38 ثانیه حرکت می کند. مرکز جان هنکاک با 344 متر ارتفاع، هشتمین ساختمان بلند آمریکا و پنجاهمین ساختمان بلند جهان است. این ساختمان در سال 1969 ساخته شده و دارای دفاتر اداری، رستوران، بلندترین استخر سرپوشیده آمریکا و آپارتمان است.
برج سوم مرکز تجارت جهانی چین
برج تجارت جهانی چین شماره 3
برج شماره 3 تجارت جهانی چین سومین آسانسور سریع دنیا را دارد که می تواند 600 متر را در یک دقیقه طی کند و فاصله زمین تا سقف این ساختمان را در 33 ثانیه طی می کند. این برج با 330 متر ارتفاع، بیست و سومین ساختمان بلند چین و شصت و سومین ساختمان بلند جهان است. ساختمان مذکور متشکل از مغازه ها، دفاتر اداری، پارکینگ، رستوران، سالن رقص و هتل چین ورلد سامیت وینگ می باشد.
مرکز مالی جهانی شانگهای
مرکز مالی جهانی شانگهای
مرکز مالی جهانی شانگهای و برج شماره 3 تجارت جهانی چین سومین آسانسور سریع جهان را دارند. این آسانسور می تواند ارتفاع 600 متری را در یک دقیقه و فاصله زمین تا سقف ساختمان مرکز مالی شانگهای را در 49 ثانیه طی کند.این برج با ارتفاع 490 متر سومین ساختمان بلند چین و نهمین ساختمان بلند چین است. ساختن روی زمین در واقع این برج تا سال 2014 بلندترین ساختمان چین بود که بعداً با برج های بلند جایگزین شد. ساخت این ساختمان در سال 2008 به پایان رسید که شامل یک مرکز خرید در طبقه همکف، دفاتر اداری و دومین هتل بلند جهان پارک حیات شانگهای است.
سان شاین ساختمان 60
ساختمان 60 خورشید
ساختمان 60 سان شاین، مانند دو برج دیگر، سومین آسانسور سریع جهان را دارد. این آسانسور می تواند ارتفاع 600 متری را در یک دقیقه پوشش دهد و فضای کف تا سقف ساختمان 60 سان شاین را در 24 ثانیه پوشش دهد.این برج با ارتفاع 239 متر در حال حاضر دهمین ساختمان بلند ژاپن است. بلندترین ساختمان آسیا تا سال 1985 و بلندترین ساختمان کشور تا سال 1991. این برج در سال 1978 تکمیل شد و دارای مراکز خدماتی، دارای دفتر اداری و رستوران می باشد.
برج خلیفه
برج خلیفه
آسانسور برج خلیفه نیز سومین آسانسور سریع جهان است. این آسانسور می تواند ارتفاع 600 متری را در یک دقیقه و فاصله کف تا سقف برج خلیفه را در 1 دقیقه و 24 ثانیه طی کند. برج خلیفه در دبی در حال حاضر با 828 متر ارتفاع بلندترین ساختمان جهان است. ساخت این برج در آستانه سال 2009 به پایان رسید. برج خلیفه توسط پارک خود “پارک خلیفه” احاطه شده است. عرشه دید بیرونی این برج دومین ساختمان بلند جهان است. برج خلیفه از دفاتر اداری، آپارتمان های مسکونی، استخر، لابی آسمان و هتل آرمانی تشکیل شده است. (توجه: در برج های بسیار بلند چندین اتاق انتظار وجود دارد که برای سهولت در رفت و آمد افراد ساخته شده است. همانطور که می دانید رسیدن به طبقات بالای برج زمان زیادی می برد، زیرا در این بین بله، برخی افراد از آسانسور خارج شده و برخی دیگر وارد آن می شوند.برخی از برج ها دارای آسانسورهای مجزا هستند که فقط در اتاق های انتظار فوق توقف می کنند.مردم برای راحتی می توانند وارد این آسانسورهای ویژه شده و به سرعت به یکی از اتاق های انتظار برسند و از آنجا برای رفتن وارد یکی از آسانسورهای معمولی شوند. تا طبقه مورد نیاز این اتاق های انتظار Sky Lobby نامیده می شوند.
برج لندمارک یوکوهاما
برج یادبود یوکوهاما
برج یادبود یوکوهاما دارای دومین آسانسور سریع جهان است که می تواند 749 متر در دقیقه و فاصله زمین تا سقف برج را در 24 ثانیه طی کند. این برج با 296 متر ارتفاع، دومین ساختمان بلند ژاپن است و تا سال 2014 عنوان بلندترین ساختمان این کشور را در اختیار داشت. ساخت این برج در سال 1993 به پایان رسید.برج یوکوهاما دارای مراکز خدماتی، رستوران ها و هتل های مختلف می باشد.
تایپه 101
eTaipei 101
سریع ترین آسانسور جهان در برج 101 تایپه قرار دارد. این آسانسور قادر است ارتفاع 1009 متری را در یک دقیقه و فاصله زمین تا سقف برج 101 تایپه را تنها در 30 ثانیه طی کند. این برج با ارتفاع 509 متر بلندترین ساختمان تایوان است که تا سال 2010 بلندترین ساختمان جهان محسوب می شد. ساخت این برج در سال 2004 به پایان رسید و دارای یک مرکز خرید ضمیمه، یک لابی آسمان، دفاتر اداری و یک رستوران مشرف به شهر است.
آسانسورهای آینده
ایده های زیادی برای بهبود و طراحی خلاقانه آسانسورهای آینده وجود دارد. یک شرکت آلمانی آسانسور، Thyssenkrupp، چندین آسانسور را در چاه آسانسور راه اندازی می کند. نحوه عملکرد این سیستم به طراحی ساختمان و آسانسور مورد نظر بستگی دارد، اما در تئوری گفته می شود که سیستم آسانسور مذکور به صرفه جویی در انرژی، سرعت بخشیدن به سفر و ایجاد فضای بیشتر با یک چاه آسانسور کمک می کند. . تحقق این ایده بسیار اجتناب ناپذیر است، اما شرکت Thyssenkrupp همچنین در حال کار بر روی یک اختراع جاه طلبانه دیگر است که به موجب آن آسانسورها به لطف ” شناوری مغناطیسی ” حرکت می کنند. ساده تر، کابین آسانسور با استفاده از یک سیستم مغناطیسی در چاه آسانسور شناور می شود. چنین فناوری هایی امکان ساخت ساختمان هایی با اشکال و اندازه های مختلف را فراهم می کند و نیازی به ساخت آسمان خراش ها نخواهد بود.